Handbalschool Limburg

Spelvisie NHV jeugd

JEUGDHANDBAL NIEUWE STIJL:

 

Ben je als trainer/begeleider of ouder betrokken bij het Jeugdhandbal? In dit filmpje heeft het NHV alle ins en outs op een rijtje gezet. 

Voor de F-, E- en D-jeugd gelden andere regels dan voor het volwassenhandbal. Voor elke vereniging is het van belang dat begeleiders en coaches, maar ook de ouders op de hoogte zijn van alle ins en outs met betrekking tot het Jeugdhandbal. Deel het filmpje binnen de vereniging! Zo zorgen we samen voor een leuk en sportief seizoen. 

Wil je meer informatie over Jeugdhandbal?

Op de website van het NHV; jeugdhandbal vind je meer informatie over onder andere de spelregels en filmpjes over de spelvisie per leeftijdscategorie.

Heb je vragen of kan het NHV ergens bij helpen? Stuur vooral een mailtje naar jeugdhandbal@handbal.nl. Zij denken graag mee!

CATEGORIEËN: 

 

Bij de H-jeugd (5-6 jaar) speel je vooral veel kleine spelen die een eerste kennismaking zijn met de vaardigheden die je later bij het handbalspel nodig hebt. Spelenderwijs komt het spel steeds meer richting handbal. Kinderen doen vooral veel ervaring op in de verschillende beweeggebieden.

 

Bij de F-jeugd (7-8 jaar) speel je tijdens een toernooi op een klein veld, met een klein doel en een zachte bal, maat 0. Op een toernooi speel je altijd een paar wedstrijden en mag je laten zien wat je nog meer kunt op het spellencircuit.  De spellen en oefeningen maken het toernooi extra leuk en zorgen ervoor dat je een goede handballer wordt. Het belangrijkste is natuurlijk dat je lekker kunt spelen met kinderen van jouw leeftijd.

 

Bij de E-jeugd (9-10 jaar) mag je op een groot veld spelen. Het doel wordt nog wel iets kleiner gemaakt met de doelverkleiner. De bal is nu hard, maat 0. Bij de E-jeugd leer je vooral hoe je vrij kunt lopen en hoe je de bal kunt veroveren. Je speelt met je hele team op je eigen helft, 1 op 1. Dat betekent dat je allemaal een tegenstander uitzoekt om de bal van te veroveren. Om dit te kunnen doen moet je natuurlijk wel in de buurt van een aanvaller staan en ook de bal zien. Dat wordt hard werken!

 

Bij de D-jeugd (11-12 jaar) speel je op een groot veld en ook met een groot doel. De bal is iets groter dan bij de F- en E-jeugd, namelijk maat 1 (hard) . Bij de D-jeugd mag je over het hele veld de bal proberen te veroveren. De verdediging is altijd gericht op het veroveren van de bal. Op de cirkel staan met je armen omhoog mag niet.